tisdag 2 juni 2009

Jaha, då var man framme vid målet...

Jaha, nu var betygen satta. Det gick väl som vanligt utan större problem. Det svåra är att inte låta känslorna styra utan att man faktiskt utgår ifrån det som vi ska bedöma, inte ifall eleven kämpat eller inte. Det är ju kunskap och förmåga, inte arbetsinsats eller flit som ska bedömas.

Visst är det positvt om en elev har ett trevligt uppträdade, men det är ju inte viktigt i slutändan när det gäller betygen. Fast, en elev som är trevlig har ju på något sätt lättare att nå högt eftersom i bruset av 30 andra är det lättare att få handledning och stöd än om man är dryg och busig...Må vara rätt eller fel, men verkligheten är ju sån.

Egentligen ska eleven veta sitt betyg med utgångspunkt i de instruktioner och omdömen som delats ut under året. Kan de målen så vet de ju vad som krävs. När jag gick i skolan var det mer av ett lotteri, ingen visste vad som krävdes, alla bara gjorde sitt bästa och hoppades man fattat uppgiften rätt. Det var ju inte så bra. Klart bättre när de i förväg vet vad målet är och hur man når dit.

Hoppas att det går bra för mina nior nu när de försvinner. Mitt jobb är gjort...Lycka till!

Trallala/JANNE

Inga kommentarer: