söndag 16 september 2012

Sunday, not so sunny anymore

Första kvällen var trevlig. Alla var här utom de sent anländande bulgarerna. Ganska många svenskar faktiskt. Gävle väl representerat även denna gång. Kanske tack vare av en aktiv internationell sekreterare eller helt enkelt en utvecklingsvillig organisation?

Vi började med ett knytis och svenskarna stod mest för godsaker....  Från Gävle kom det Ahlgrens bilar och läkerol. Turkarna hade med sig turkish delight, spanjoren rostade mandlar och annat smått och gott, finnarna hade med sig Salmiakki och snaps. Inte så oväntat;-)
Från Gävle hade man fått med sig "en halv meter Gävle" som var en presentkartong med urval ur det som gör Gävle känt; Godis i en "hockypuck" med Brynäs-emblem, tågvissla från Tågmuset, Gevalia-kaffe, Läkerol, Ahlgrens bilar och tablettask från fotbollslaget Gefle mm. Kul idé. Det borde vi ha i Eskilstuna. Men vad ska det vara i den lådan? Granatgeväret Karl Gustav...;-), EKA-knivar (som blir kvar i säkerhetskontrollen), Skogaholmslimpa, metanol från Smederna, Rolf Berg-tomte, ASSA-lås eller nyckering, röd vit godisboll från Guif...etc. Men det får vår eminente internationelle sekreterare Lena Puman kanske ta fram ;-)

Idag ska vi ha stadsvandring och lära känna staden Coventry för att sedan ta oss till ett konstmuseum för att påbörja arbetet och uppgifterna. Dagen kommer att avslutas med en "klassisk sunday rost dinner".

En behållning med en kurs utomlands är kontakten med andra kulturer, men en del saker man upplever kan uppfattas som lite konstiga. Som mintsås till hamburgaren exempelvis..

Inga kommentarer: