lördag 18 augusti 2012

höstterminen börjar

Då är det snart dags att möta eleverna igen. Jag ska möte en ny sjua och det ska bli kul. Tiden går fort...det fyra år sedan sist. Det ska bli kul att arbeta med en ny mentorskollega för första gången på länge.

Men, hur ska man någonsin kunna vara professionell i yrket så länge som man sätter tjänster med tärning?

Jag blev utan att vara tillfrågad eller informerad, satt som ansvarig hemkunskapslärare i en åtta i veckan som gick. Jag som aldrig undervisat i Hemkunskap och inte läst en poäng av det som man borde.
Nej, tack inte alls!
Men se då blev det arbetslagets problem. "Ni får prata om det!" Jo, vi gjorde det men fortfarande har vi ingen hemkunskapslärare i arbetslaget... Det var underförstått att vi skulle fixa det... Men tjänstetillsättningar, rekrytering eller långsiktiga personalfrågor kan väl inte vara arbetslagets problem...?(retorisk fråga)

Kanske har vi en slöjdlärare som kan ta över spanskan eller en från städ som kan vara idrottslärare när spansk-/ idrottsläraren blir pappaledig.... (ironi!).

Som att man på en bilverkstad efter semestern sätter bilglasspecialisten på att serva växellådor, eller förväntar sig att personalen på reservdelar snackar ihop sig om vem som ska lackera krockskador....    

Ska bli intressant att se hur det artar sig.

Inga kommentarer: