onsdag 30 maj 2012

Föräldramöte i kväll. Har träffat föräldrarna till de elever som jag träffade på eftermiddagen idag. Ska bli kul att börja med en ny klass. Vi presenterade arbetslaget och vårt arbetssätt samtidigt som vi fick föräldrarna att prata med varandra om förväntningar, samarbete mm. Ganska lyckat föräldramöte, tror jag. När man presenterar och resonerar om vad vi gör och varför så blir hela idén tydlig. Jag tror verkligen på att arbeta med relationer, samtal, ämnesövergripande arbetssätt, projekt, tematiska studier och med en sund ordning och reda utan att vara en "lill-hitler". De föräldrar som var där verkar vara nöjda med det vi presenterat och med de intentioner vi har. Skönt. En bra start. Sen kunde det ju varit fler familjer representerade...
Visade arbetslagets samlade datorresurser för eleverna - 7 laptops. Upplevs det som skrattretande? Ja, lite. Vilket skämt! Suck!

Annars fortgår mitt arbete som allt-i-allo. Ska fortsätta måla vårt sista omålade grupprum i morgon. Sen är det lite klassrum och en del av korridoren som ska fixas. När det är klart så är vi inte bara pedagogiska spetsarbetslaget utan även det estetiska spetsarbetslaget;-) Det har blivit sån skillnad om man jämför före och efter vi målat. Hela känslan för de lokaler man kliver in i har blivit så mycket mer positiv. Det är verkligen viktigt med en god lärandemiljö även rent fysiskt i form av färg, möbler mm. Jag upplever dessutom att allt tjat och alla rundor med skursvampen har gjort att klottret minskat dratiskt. Eleverna verkar uppskatta att det är fint, hålls fint och att de om kladdar få skit för det. Det är samtidigt bra att de får se vilken tid vi lägger ner på att göra fint. Det tar ju omkring tre hela arbetsdagar för ett grupprum att gå från sunkigt till snyggt. Förhoppningsvis tar de bättre hand om det när de förstår arbetet bakom.

Inga kommentarer: