tisdag 29 maj 2012

Arbetsförhållanden

Det händer inte bara mig. Domen i Gällivare är helt absurd. Att man ska förvänta sig att bli utsatt för våld som lärare är rena skämtet. I Eskilstuna Kuriren uttrycker sig Gunnar Bäckström så här:

"Sörmland Bevare oss från Gällivare! En tonårselev tog sig för att hota och sparka en lärare som föste ut honom ur matsalen där han uppträtt olämpligt. Detta är en av de uppgifter en lärare har – att hålla ordning. Nu vägras läraren skadestånd, eftersom domstolen ansåg att en lärare måste finna sig i att få stryk ibland. Det skulle ingå i yrkesrollen! Gäller denna häpnads­väckande bedömning i lika mån åklagare, domare och nämndemän? Domaren jämförde lärare med poliser som ibland utsätts för livsfara i sitt yrke.
Man kan tycka att detta är en svag motivering eftersom poliser har utbildning i handgemäng. Domarens motivering ger dock nya infallsvinklar till ett länge känt problem.
Lärarens tid går enligt uppgift huvudsakligen åt till att hålla klassen tyst och i ordning och för detta behövs kanske vissa redskap som en batong och ett skjutvapen. Automatvapen är uteslutna eftersom sådana är reserverade för de kriminella gängen. Är bättre utrustning vad som behövs för att fullt utnyttja lärarens tid och kompetens? Sverige är ett otroligt land, gränslöst i sin officiella naivitet."
Källa: http://ekuriren.se/ledareasikter/insandare/1.1449819-ska-lararna-ha-batong-
Gunnar har rätt. Vi är inte så lite naiva och det verkar vara helt fel att ställa krav och upprätthålla viss ordning, stil och god moral. Curlingsamhälle?






2 kommentarer:

ingemarmpsjuharad sa...

En i mitt tycke fullständigt vansinnig dom.

ingemarmpsjuharad sa...

En i mitt tycke urdum dom... Vad månde bliva..