onsdag 19 september 2012

Insomnia, typ. Vaknar före sex på hotellrummet. Klockan satt på sju, sen frukost och avresa till Birmingham kl 08.30 för dagens övningar. Besök på forskningscetrum för digitala läromede, utställnigar och annat.
Fortfarannde förbannad på BUF IT som förhindrat mig att arbeta med programmen som vi lär oss om. Hur svårt kan det vara? Gör om gör rätt! "Nä, ni är ju utanför nätverket..," Ja just det, precis därför vi bad om hjälp innan vi åkte! Suck.

Lärande via "nya" medier är intressant. Alla elever har ju en mobiltelefon med kamera. De kan göra film, använda www.photosynth.net  för att göra utställningar, beskriva osv. Genom www.joecutting.com kan man göra utställningar och arbetsmaterial genom att använda gratis mjukvara (om man får ladda hem dvs). Genom www.secondlife.com kan vi besöka virtuella världar, "träffas", samtala, ha konferenser eller få en rundtur i Sixtinska kapellet utan att åka till Italien etc. Många nya möjligheter alltså.

Idén om mobile learning, alltså att eleven och läraren kan vara mobila och inte tvingade att sitta i klasrummet, tilltalar mig. Ta skolan ut i samhället - inteagera.

Gruppuppgifterna vi fått handlar om att använda olika medier för att producera material som på ett enkelt sätt kan användas i klassrummet (vilket självklart skulle vara enkelt om man fick tillgång till GRATIS-programmen). Min grupp arbetar mot mellanstadiet-åldrarna (jag bytte från högstadiet för att grupperna var olika stora) och vårt ämne är engelsk språkutveckling med hjäl av webquests och foton. Skapa uppgifter som eleverna tränar sin verbala förmåga samtidigt som de lär sig något om Storbritannien. Vi kommer främst att använda egna digitalfoton och www.joecutting.com för vårt arbete.  To be continued;-)

Inga kommentarer: