måndag 11 juli 2011

Semesterbloggen

Efter en weekend (torsdag-lördag) med familjen känner jag mig nöjd. Stora tjejen (fem år) har haft hur kul som helst, om än klagat lite på allt promenerande och alla inslag av shopping. "Jag har ju inte hunnit leka med mitt lego!" klagade hon en av kvällarna. Men att bo på hotell och få äta frukostbuffé var kul. Tivolit var nog höjdpunkten. Lilla tjejen som inte fyllt ett år än tyckte väl inte lika bra om idén att sova på hotell. Sova kan man göra någon annan gång! var hennes paroll...

Turistrecension:

Aquaria på Djurgården
Trevligt ställe med intressanta djur. Fiket ligger vid vattnet med utsikt över vattnet in mot stan. Helt ok. Man hade matning som aktivitet för barnen och det var uppskattat. Värt ett besök.

Hotell Amaranten, Kungsholmen.
Hotellet ligger centralt och med goda bussförbindelser om man inte vill gå 30 minuter till Sergels torg. Rummen helt ok (saknade bara kylskåp). Tillgång till bastu, gym och en liten pool där vi tog ett dopp, stora som små. Positivt att man inte tog något extra för barnen. Frukostbuffén var bra. Rekommenderas.

Gröna lund
Efter att endast varit där med elever någon gång på 1900-talet så blev jag positivt överaskad. Klart mycket roligare än vad jag trodde. Stora tjejen njöt av att åka karuseller, besöka Pettsons pappas hus, köpa lotter, skjuta prick och annat. Enda missen vara att vi testade den lilla bergbanan, men den var lite för läskig om man är fem. Rocket var däremot en höjdare även om pappan blev ganska yr.

Musik och teatermuseumet
Ett bra museum för barn. Dottern mycket nöjd. Ett museum med skyltar som säger "spela gärna på instrumenten" passar mig... Värt ett besök! Dessutom billigt:-)

Fjärilshuset, Hagaparken
En besvikelse. Efter att ha gått in i växthuset och besökt första rummet med några fiskar steg man in i nästa rum för att se fjärilar. Efter att ha sett ett tiotal försökte vi fortsätta till nästa rum, men det fanns inget. Va? Var det allt? Några fiskar i en damm och 10-20 fjärilar kändes som ett "Rip off". Shopen vid utgången kändes som en loppmarknad och hela besöket lämnade en besvikelse efter sig. Att någon dessutom roade sig en lördag eftermiddag med att sätta p-böter på parkerade bilar med p-biljett stående i skuggan under träden (utan att stå ivägen för någon) gjorde att man aldrig vill sätta foten på platsen igen. Fast p-bolaget drog in några tusen på kort sikt, men frågan är om de lappade besökarna någonsin vill komma tillbaka. Turistvänligt, nä inte... Undvik stället, hitta på något bättre!

Stockholm
Folk är vänliga och kommunikationerna är goda. Massor av andra turister överallt...

Inga kommentarer: