tisdag 19 juli 2011

Pojkar och flickorÄr det inte konstigt ändå hur det är med leksaker? Är verkligen barn så olika, eller är det samhället som skapar skillnaderna? Saker som är menade åt pojkar verkar ha en helt annan kvalitet och mening än de saker som riktar sig till flickor.

I helgen fick stora tjejen ärva ett dockskåp. Hon var överlycklig och lekte med det och ville till och med sova bredvid det på natten. Till det saknade hon några dockor. Så självklart kunde det ordnas. Med egna pengar inhandlades en "dockfamilj" och leken kunde börja. Det blev dock inte så roligt som hon hoppats då pappan i familjen gick sönder efter mindre än en timmes lek. Det är inte första gången som hon har "flickleksaker" som inte fungerar i lek eftersom de är så klent konstruerade att de bara går sönder om man använder dem.

Min slutsats: Leksaker som vänder sig till flickor ska man alltså bara titta på, inte använda? Det som görs till pojkar verkar vara byggda i rejäla material och med gore-tex istället för tyg och är till för att använda aktivt...

Man kan ju även påpeka att pojkstorlek 110 är större än flickstorlek 110 och saknar insvängd midja och spets...

Inga kommentarer: