söndag 15 augusti 2010

Man blir trött...

Det har varit en del konstigheter sista tiden tycker jag.

Björklund vill tvinga föräldrar att sitta i klassrummet om "Kalle spelar Allan", suck! Föräldrar som bryr sig och klarar av brukar ta sitt ansvar och hjälpa till när det inte fungerar för deras barn, värre med dem som saknar kapacitet (pga missbruk, psykisk ohälsa, trauman osv)har kanske inte en chans. Nog finns det bättre sätt att investera i ungarna än att betala föräldrar för att sitta i klassrummet? Hur många speciallärare eller gruppdelningar skulle de pengarna kunna öronmärkas åt???

Minkfarmarna vill fortsätta att misshandla och plåga sina djur i små burar där de "glatt" kan äta på varandra eller bli galna innan de slaktas och blir kläder åt nyrika ryssar... Jordbruksministern verkar inte alls engagera sig eftersom hans polare (farmarna) tjänar en slant på skiten (eller?). "Det är ju bättre att vi föder upp dem än att det sker i andra länder helt utan kontroll..." läste jag någonstans som ett argument för att INTE förbjuda plågeriet. Det är som att staten skulle tillverka heroin så att det inte sker under vidriga förhållanden i fattiga länder utan kontroll... Nä, inte så bra tänkt.

Fast en del kul saker inträffar också...
Jag jobbar inte alls för tillfället. Orsaken väger strax under 4 kg och kom till världen i tisdags. Jobbet känns just nu inte alls viktigt...trallala!

2 kommentarer:

Christer sa...

Grattis!

Janne sa...

Tack.
...fast jobb, sambo, två barn, VW-kombi, hund och villa i hyfsat område. Jag har allt;-)