söndag 6 december 2009

Söndag i december

Tiden flyger, har inte haft tid att skriva något på ett tag.

Drama-drömmar
Vi hade avslutning med föreställning för föräldrar med våra nior i På liv och död-arbetet. Det blev otroligt bra, kanske ett av de bättre hittills. Vi har gjort det fyra gånger nu med ungefär samma idé och mål. Niorna var mycket bra, trots att det var flera som "vägrade" i början och som "inte alls tänkte stå på scen", men det gjorde de med mycket bra resultat. Själv blir jag sugen på att ha mer drama, kanske sätta upp en teater som elevens val-arbete redan i vår. Det är kreativt och kul att arbeta med drama. MER SÅNT!
Jag vill att elevens val ska vara just eleverns val, en möjlighet att välja mellan olika tema eller fördjupningar. Det kan vara allt från extra matte eller vetenskap till drama eller media mm. T ex: varför får bara handbollsklasserna spela handboll, borde inte alla få testa?

Utveckling av kreativiteten
Vi var iväg med hela arbetslaget i torsdags och fredags för att försöka få arbetslaget på fötter igen. Det har varit en tung höst på flera sätt, men vi vill vända trenden. Intressant att snacka visioner och utveckling - det finns gott om idéer och en god vilja. Vi vill... Kanska måste man tänka som Barrack Obama: "Yes we can!..." Det kommer att bli bättre. "I belive!"

Rum för lärande var en annan viktig sak vi pratade om. Våra grå och trista klassrum utan glädje och kreativitet. Efter så här lång tid så är det slitet, skitigt och trist. Nåt måste göras. Hur skapar man en inspirerande miljö? Helt klart behövs ialla fall färg för att komma igång... Dödstrött på institutionsgrå-grön-vit...

Hur skapar man en trevligare miljö i skolan?
Ett steg är att få städat ordentligt varje dag... död åt dammråttorna! Det städas för dåligt i skolan -helt klart. Hur kan vi påverka det?

OK skola?
Personligen är jag inte nöjd med en ok skola, det ska vara BRA... /ha det!

Inga kommentarer: