onsdag 4 mars 2009

hemma från jobbet

Hemma idag också. Dottern sjuk i två dagar.
Bra påminnelse om att man inte alls är oersättlig...
Det gör inte så himla mycket om man inte släpar sig dit varje dag.
Om en klass råkar missa en lektion idag, eller att de istället får räkna matte med en vikarie, är inget stort problem på lång sikt. Det är inte jag som är det viktiga, det är undervisningen. Fast problemet är ju detta med vikarier.

Ibland sätter lärare sig själv lite för mycket i centrum.
Man kan inte vara borta eftersom man har så "viktiga lektioner".
Om man t ex får möjlighet om att göra andra (viktiga) arbetsuppgifter en vecka med vikarie i klasserna (som att planera en temavecka) är det vettigt att tacka nej med argument att man har sååååå viktiga lektioner? Nej, ingen lärare är så viktig.
Det är viktigt att eleverna får sina lektioner och att arbetet utförs, men måste det vara DU hela tiden? Nej, det kan vara någon annan. Alla arbeten som ska utföras är viktiga och ibland måste man prioritera. Ibland är helheten viktigare än detaljerna...
/Janne

För övrigt anser jag att Davis Cup mot Israel borde ställas in! Stoppa matchen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Visst har du rätt i att helheten är viktig. Där är vi överens.
Men jag är inte överens med dig om att tennismatchen mellan Israel och Sverige ställas in.
Jag tror på dialog. Samtal mellan människor är alltid det bästa sättet att lösa alla problem. Bojkotter av människor funkar inte som problemlösning. Tvärtom förvärrar de ofta problemen.

Israel bryter mot folkrätten. Det har de gjort länge. Men trots det ska vi ha kontakter med och möten med Israel och Israeler. Precis på samma sätt som Sverige självklart borde ha kontakter och möten med Hamas, som i det senaste valet fick en majoritet av platserna i den palestinska myndighetens parlament.

Janne sa...

Hej Lars, kul att se dig här:-)

Stödde inte du bojkotten av Sydafrika under apartheid? Det blev ju ändring till slut... Klart att man ska ha dialog, men man kan inte ha dialog om inget händer. När man mördar barn går man för långt, tyvärr är det ju det som sker i Gaza.
Jag tycker at man ska förklara för Israel att: "Vi umgås med gärna med er, men då får ni först visa att ni kan uppföra er och att ni respekterar folkrätten, mänskliga rättigheter, barnkonventionen osv.!" Ha det/Janne