torsdag 27 november 2008

På nätet kan man finna

Hittade en mycket läsvärd blogg om skolan. http://www.freonfilm.com/blog/
Många intressanta inlägg om skolpolitik och annat som berör.
Beskrivningen av "Kvalificerat lärararbete " var rent strålande. En bild av vardagen faktiskt.

Vi pratar ofta i arbetslaget om vad som egentligen är kvalificerat lärarabete och huruvida man kan anse att tömma papperskorgar, organisera städlag, fixa vikarier verkligen är kvalificerat lärararbete... Man kan väl säga att det finns en del kritiska funderingar kring detta ämne. Då ställs frågan...Hur möts egentligen den kritik som framförs till t ex ledningsgrupp av arbetslagets ledare? Kommer den till användning? I vissa fall ja, men inte alltid.

Jag har ett långdraget men i slutänden bra exempel. Vi har under flera år stridit för att få igång återvinning på skolan eftersom att återvinningsstationen brann ner för några år sedan och sedan dess hamnar allt i en och samma container (det är sant!). Efter många turer, kommentarer, frågor och till och med tidningsskriverier har även elevrådet tagit upp frågan och nu ser det ut som att det sker under våren. Äntligen! Men måste det ta sån tid?

Hur som helst, finns det verkligen en öppen debatt och dialog om vår EGEN verksamhet i skolan? Eller är det munkavle och rädsla för lönesamtalen som styr?

Jag har en fråga till dig:
"Hur högt i tak är det på din skola? Kan man och får man kritisera?"
Hör av dig!
Ha det bra/JANNE

Inga kommentarer: