torsdag 30 augusti 2012

Fortbildning

Om två veckor, den 14/9, åker jag med en kollega på kurs i Coventry för att utveckla vår e-learningkompetens på kursen Digital Extra. Allt är betalt via programkontoret och Comenius och vi är borta en hel vecka. Funderar på varför inte fler söker om att få gå dessa kurser. Vilket lyft att få komma iväg på detta. Jag var ju i Istanbul 2011 på en annan kurs finansierad på samma sätt. Bara positiva erfarenheter av det. Vore väl bra om vi hade lite datorer så vi kan arbeta med digitala medier i skolan sedan, men åtta bärbara datorer på 180 elever är ju rena skämtet om man vill vara digital.

Men vi får ju smartboards i höst i alla klassrum, vilketär ett positivt inslag i den "digitala utvecklingen" av skolan...

Vi har haft inskolning med våra klasser i två veckor nu. Skönt att få en mjukstart. Man hinner lära sig alla namnen och de börjar lära känna varandra bättre. Stor skillnad från att köra "skarpt" från början. Vi har haft tematiska arbeten om barns rättigheter och samarbetsövningar varvat med diagnoser, friluftsdag, stadsvandring arrangerat av niorna, studiebesök på Eskilstuna Konstmuseum med work shop om barnkonventionen (jättebra!) och heta stolen mm.

Den nya klassen verkar kunna bli riktigt bra och det är kul att få en egen klass igen, även om jag fortfarande har fokus på resurs inte på egen undervisning. Mycket matte blir det, men även engelska. Vi har valt att fokusera speciellt på sjuornas och i viss mån åttornas matte eftersom vi upplevt en del brister i matte-kunskaperna. Min förhoppning är bättre kunskaper och mer självgående elever längre fram. Vi är två lärare på varje matte-timme i sjuan och i stort sett på åttornas, bara en sån sak. Riktigt bra. Möjliggjör kvalitetsmässig undervisning med tanke på gruppernas storlek.

Gott hopp om hösten, men snart blir det flyget till England för en lärorik vecka...

Inga kommentarer: