lördag 29 oktober 2011

En terrormakt - helt klart!

Situationen i Jerusalem, Gaza, Västbanken eller var man nu sätter ner fingret i den Palestinska myllan visar fortfarande att Israel är en terrormakt.

I tidningen Folket läste jag en mycket bra debattartikel idag angående att man byter en israel mot tusen palestinier. Självklart är det så, det är ju Israel som fängslar palestinier, inte tvärt om. Läs hela debattinlägget!

När jag tänker på att israeler medvetet saboterar dricksvatten, stjäl odlingsmark, hus och lägenheter, sågar ner olivträd eller hur israelsiska barn kallar palestinska barn för hundar och dessutom kastar sten på dem, när vägspärrar omöjliggör alla former av normalt liv för de som råkar bo på fel sida av en israelisk vägspärr eller mur (på Palestinsk mark) med argumentet att man fick marken av Gud för 3000 år sedan - då blir jag mer än förbannad. Den judiska staten Israel avpersonifierar och trakasserar palestinier på nästan samma sätt som nazisterna gjorde med judarna i Warszawa... Man häpnar. Med den historien borde man vara mer ödmjuk.

Synd att ingen lyssnar på de israeler som faktiskt inte stödjer förstryck och ockupationer...

Inga kommentarer: