tisdag 18 oktober 2011

Äntligen...;-)

Efter två dagar på jobbet, nygamla jobbet är läget gott. Trivs riktigt bra. Hittat tillbaka till en arbetsglädje faktiskt, redan.

Det finns en hel del att göra för att skapa bättre förutsättningar för elever och lärare. Att vara resurs är kul och vid sidan av det har jag tagit på mig att, utöver lektioner, sköta om lokalerna lite och vara i korridoren med eleverna. Just att vara i korridoren är en av lösningarna på problemen som skolan står inför. Närvaro, ögon och möjlighet att knyta kontakt med lärare utanför klassrummet. Redan finns det de som söker kontakt och som man säkert får mer att göra med framöver.

Det är skönt att vara tillbaka bland eleverna, relationen med dem är som vanligt stimulerande samtidigt som jag känner att energiförrådet och tålamodet är klart mer fyllt nu än förra hösten efter sjukskrivning och vantrivsel. Att vara bland kollegor där man garvar ihop och där man känner sig behövd, uppskattad och eftertraktad - det är skönt.

Det tråkiga, men utmanande, är att ta tag i den tendens på skolan och som handlar om ökat klotter och 'tråkiga' eller negativa attityder som skapat ett lite hårdare klimat bland eleverna. Men jag tror verkligen att det är möjligt att vända trenden, att faktiskt skapa den skola som eleverna och lärarna förtjänar - även om skolan i höst haft mindre pengar än någonsin att röra sig med. Heja kommunen, först dra ner så mycket så att alla går på knäna, sen komma och lägga fram ett riktat stöd för att höja betygssnittet i elfte timmen! Jo, tjena... vilken bragd...

Vi kan bättre! Börja med skolan så kommer det av sig själv... typ!

Inga kommentarer: