tisdag 19 januari 2010

tisdagstankar

Namnet för dagen: Dexter, tillika namnet på vårt oresonliga datasystem för utvecklingssamtal... Är det något som väcker ilska hos personalen så är det denna j***a Dexter. Så många buggar och så krångligt. Det som stör mest är att det stjäl så kopiöst med tid att använda det. Hur kan man köpa in saker som fortfarande befinner sig på test-stadiet? Borde det inte vara användarvänligt?

Nog med gnäll... istället till något alldeles underbart:

Min klass har idag bestämt sig för att skänka 2000:- ur klasskassan till Läkare utan gränsers akutinsatser i Haiti. De ska dessutom uppmana alla andra klasser i Eskilstuna att göra något de också. En utmaning som kommer i tidningen denna vecka då de talat med en av lokaltidningarna och de ska komma i morgon onsdag för att göra ett reportage. Jag är stolt!

Det känns bra att vi kan bidra med något och att de faktisk praktiskt får träna sig i empati. Pengarna har de för övrigt arbetat in under en skol-fri dag i december. De flesta arbetade hemma i trädgården, städade, tvättade bilar eller så. Några jobbade på Ica. Tanken var att använda pengarna till fadderbarnet och sedan skänka en slant till någon vettig organisation som julklapp, men det hann vi inte med. Fast nu behövs ju pengarna ganska mycket.

/Janne

Inga kommentarer: